Sök

Åsa Heldestad

OGU-pristagare 2023 - Grattis!

 

Årets motivering lyder:

Åsa Heldestad är vår kliniks mest erfarna överläkare. På ett litet stafett-beroende sjukhus innebär det att hon tar ett mycket stort ansvar för hela verksamheten. Trots detta – eller kanske just därför – tar hon sig alltid tid för oss ST-läkare. Ingen fråga är för liten eller för stor. Till Åsa känner vi oss alltid trygga att gå. Hon ställer ofta motfrågor, vilket gör att vi utmanas i våra kliniska resonemang och får oss att bli mer självständigt tänkande läkare.

De (ganska få) saker hon inte har svar på kan hon ägna en hel del tid åt att kolla upp – tid som hon egentligen inte har. Hon tar också gärna med oss ST-läkare på operation, även på ingrepp där vi inte är schemalagda och som hade gått fortare för henne att fixa själv.

På operation instruerar hon bra och låter en snart, under trygg handledning, prova själv. Trots att alla drar i henne och att det ibland kan bli stressigt, är hon nästan alltid på gott humör och bjuder på både kloka insikter, utmanande frågor och ett gott skratt.

Åsa borde få OGU:s handledarpris inte bara för att hon är så bra just nu, utan för att hon varit det så länge. I många år har Åsa varit klinikens och vår klippa. Hon är grunden till att bemanningssituationen på kliniken långsamt håller på att vända, mycket tack vare att hon gör att vi ST-läkare trivs så bra.