Sök
2019-04-08

OGU dagarna

Välkommen till OGU-dagarna i Örebro 8-9 april 2019 Årets tema: Ohälsa och graviditet

Ni är så välkomna till Örebro i april 2019 för att fördjupa er i vår tids vanliga utmaningar med den gravida befolkningen. Den 8 april börjar vi med den fysiska ohälsan och förhoppningsvis konkreta tips om handläggning och bemötande av den gravida och födande kvinnan. Vi siktar på att väva in metabola syndromet, ovanor som rökning och den återkommande frågan fysisk aktivitet före, under och efter graviditet. Dagen efter skiftar vi fokus och berör den psykiska ohälsan. Förutom föreläsningar om de vanliga åkommorna och deras behandling, kommer vi även diskutera juridiska aspekter på psykisk sjukdom och missbruk hos gravida och även i relation till deras kommande föräldraskap.

Vi ser också mycket fram emot att få dela med oss av några av Örebros guldkorn. Konferensen äger rum på Örebro slott mitt i stan med möjligheter för spännande kulturella aktiviteter och nära till vårt härliga rekreationsområde Rynninge/Oset (som tidigare var soptipp och oljehamn; https://www.youtube.com/watch?v=Lpo6P0qiDNI). Festmiddagen på måndag kommer vi att få inmundiga på restaurang Umami som ligger i Örebro Konserthus.

OGUs nya styrelse kommer även att väljas in under årsmötet på tisdagen. Utöver det vetenskapliga programmet kommer det fackliga symposiet att arrangeras med temat ”Hur ska doktorn orka?”. Ett ämne som engagerade även på SFOG-veckan i Uppsala men som inte anses uttömt.

Anmälan är öppen!

Varmt välkomna önskar organisationskommittén i Örebro

OGU dagarna äger rum årligen i april och är en välbesökt och mycket uppskattad utbildningskonferens. Under dessa dagar erbjuds både vetenskapligt, fackligt och socialt program, likväl som OGU:s årsmöte. Se mer på www.ogudagarna.se

Föreläsningsmaterial från tidigare OGU-dagar hittar du nedan:

OGU dagarna i Uddevalla 2014

OGU dagarna Tällberg 2015

OGU dagarna Malmö 2016

OGU dagarna Helsingborg 2017

OGU dagarna Hudiksvall 2018