Sök

Andrologi, manlig reproduktion och könsdysfori

SFOG-Fortbildning - 26 Mar - 27 Mar 2020

Kursledare: Mats Holmberg och Lars Björndahl. Svensk Andrologisk förening i samarbete med ANOVA, Karolinska Universitetssjukhuset.
Plats: Stockholm

ANMÄLAN ÄR STÄNGD. FÖR KURSPLATS, VÄNLIGEN KONTAKTA KURSLEDNINGEN

 

Andrologi, manlig reproduktion och könsdysfori

 

Kursledning: Mats Holmberg och Lars Björndahl. Svensk Andrologisk förening i samarbete med ANOVA, Karolinska Universitetssjukhuset.

 

Kurstid: 26-27 mars 2020, tors-fre v 13

 

Kursort: Stockholm

 

Avsedd för: ca 25 specialister i obstetrik och gynekologi med kliniskt/vetenskapligt intresse för andrologi, manlig reproduktion och/eller könsdysfori. Även barnmorskor och andra yrkesgrupper som hanterar dessa ämnen i sin vardag.

 

Program: Utredning, behandling och fertilitetsaspekter av sexuella dysfunktioner hos män (erektil dysfunktion, låg lust, för tidig utlösning m.m.), hypogonadism - Klinefelters syndrom, Kallmans syndrom, XX-män m.fl. och dess behandling. Missbruk av anabola steroider. Det metabola syndromet. Det avvikande spermieprovet – labanalys och utredning av mannen. Manlig infertilitet och dess påverkan på det allmänna hälsotillståndet. Könsdysfori – Historik, utredning, behandling och fertilitetsaspekter, sexualitet och graviditet.

 

Mål: Att skapa förutsättningar för att kunna möta de specifikt manliga problem som är kopplade till sexualitet och reproduktion samt att öka kunskapen om transmäns och transkvinnors speciella behov i den gynekologiska vården.

 

Examination: Sker kontinuerligt genom interaktiva diskussioner samt falldiskussioner.

 

Kursavgift: 8 000 kr exkl. moms (i kursen ingår fika samt 2 luncher).

 

Kontakt: mats.holmberg@sll.se; lars.bjorndahl@sll.se