Sök
2019-04-08

OGU-dagarna 8-9 april 2019

"Nu närmar sig OGU-dagarna med stormsteg. De kommer hållas på Slottet i Örebro 8-9 april 2019. Vi lovar fullspäckat och spännande program med temat "Ohälsa och graviditet" båda dagarna samt sociala aktiviteter med bl.a. mingel och middag på restaurang Umami på kvällen. Endast 2 timmar från Stockholm och 3 timmar från Göteborg med tåg. Sista anmälningsdagen är den 8 mars 2019 så gå in på hemsidan www.ogudagarna.se och anmäl er redan idag."

 

 

Ni är så välkomna till Örebro i april 2019 för att fördjupa er i vår tids vanliga utmaningar med den gravida befolkningen. Den 8 april börjar vi med den fysiska ohälsan och förhoppningsvis konkreta tips om handläggning och bemötande av den gravida och födande kvinnan. Vi siktar på att väva in metabola syndromet, ovanor som rökning och den återkommande frågan fysisk aktivitet före, under och efter graviditet. Dagen efter skiftar vi fokus och berör den psykiska ohälsan. Förutom föreläsningar om de vanliga åkommorna och deras behandling, kommer vi även diskutera juridiska aspekter på psykisk sjukdom och missbruk hos gravida och även i relation till deras kommande föräldraskap.

Vi ser också mycket fram emot att få dela med oss av några av Örebros guldkorn. Konferensen äger rum på Örebro slott mitt i stan med möjligheter för spännande kulturella aktiviteter och nära till vårt härliga rekreationsområde Rynninge/Oset (som tidigare var soptipp och oljehamn; https://www.youtube.com/watch?v=Lpo6P0qiDNI). Festmiddagen på måndag kommer vi att få inmundiga på restaurang Umami som ligger i Örebro Konserthus.

OGUs nya styrelse kommer även att väljas in under årsmötet på tisdagen. Utöver det vetenskapliga programmet kommer det fackliga symposiet att arrangeras med temat ”Hur ska doktorn orka?”. Ett ämne som engagerade även på SFOG-veckan i Uppsala men som inte anses uttömt.

Anmälan är öppen!

Varmt välkomna önskar organisationskommittén i Örebro